Program

Årsmöte, 29 maj

Föreningens årsmöte hölls den 29 maj, när bruket visade sig från sin allra bästa sida. Efter årsmötesförhandlingarna bjöds deltagarna på en mycket uppskattad konsert av högsta kvalitet med Elin Rubinsztein på violin och Anders Emtell på gitarr. Det var första gången på länge som vi alla, inom vår slutna krets, fick möjlighet att njuta av levande musik. 

Elin Rubinsztein och Anders Emtell
Efter gemensam lunch på Wärdshuset delade vi upp oss i mindre grupper och fick vara med på vernissagen av föreningens utställning Familjen De Geers musikintresse på Herrgården, skapad av vår styrelsemedlem Erik Hamberg och Kia Hedell från UUB. Kia Hedell presenterade den mycket intressanta utställningen. 
 
Utställningen har därefter visats hela sommaren på Herrgården. 
 
Varmt tack till Stiftelsen Leufsta.
 

Cahmandagarnas 40-årsjubileum

En strålande sensommarhelg firades Cahmandagarnas 40-årsjubileum under festliga former. 
På lördagen framfördes allmusikverket Magi och verklighet i Leufsta Bruk under 300 år av Ulf Johansson Werre, under medverkan av kompositören själv på trombone, piano och orgel, Hans Backenroth, kontrabas, Oscar Johansson Werre, trummor, Lukas Arvidsson, orgel, kören Uppslaget och vår styrelsemedlem Barbro Nyberg, recitatör. Verkets framförande var utmärkt och publiken visade tydligt sitt gillande.

Foto: Anders Hanser

Kyrkan var så full som reglerna tillät, 300 pers, däribland hedersgästen Anders Wall, medlemmar av familjen de Geer och andra inbjudna gäster samt många av föreningens medlemmar. Solen sken, alla var på gott humör och man myllrade och minglade utanför kyrkan kring de välfyllda borden med förfriskningar före konserten och under pausen.

Ulf Johabsson Werre, Chatlotte Wall, Cecilia Wikström och hedersgästen Anders Wall

Söndagens orgelkonsert var också välbesökt. Mathias Kjellgren inledde med att beskriva den unika orgeln och dess särskilda kvaliteter samt den musiksmak som härskade vid tiden för dess tillkomst. Därigenom placerandes de verk han senare skulle framföra i sitt rätta sammanhang. 
Konserten som Mathias Kjellgren sedan framförde, med verk av Sweejlinck, Buxtehude, Scheidt och Bach, var strålande. En nyhet var, att åhörarna kunde se Mathias genom en projicering på väggen framme i koret. Det var mycket intressant att få se hur han spelade på både tangenter och fotpedaler.

Mathias Kjellgren

Vi vill tacka alla medlemmar för att Ni hållit fast vid föreningen under pandemin; medlemsantalet nu är t o m större än på länge. Det var också väldigt roligt att så många medlemmar närvarade vid Cahmandagarna. Utan Er ingen förening. Familjen de Geers intresse och ekonomiska bidrag är också viktiga, liksom Beijerstiftelsen, Kungafonden, Uppsala Universitet och sist, men inte minst, Tierps Pastorat och Tierps kommun.


Yvonne Berger
Ordförande
yvonne.b.berger@gmail.com
070-6453217

Foto: Anders Hanser