Jazzkonsert med Antti Sarpila och Ulf Johansson Werre – 13 augusti Kl 15.00

Cahmandag I – HOT SOUNDS OF NEW ORLEANS

Lördagen den 13 augusti Kl 15.00 –
Jazzkonsert med Antti Sarpila och Ulf Johansson Werre i Kyrkan

Gospel, Ragtime and Stomps med jazzmusiker i världsklass!

Ulf Johansson Werre, piano, Cahmanorgel,
trombon, sång och Antti Sarpila, klarinett och piano.

På årets första Cahmandag får vi möta två kända jazzmusiker – klarinettisten, mm Antti Sarpila från vårt östra grannland konserterar tillsammans med trombonisten, pianisten, mm Ulf Johansson Werre från Uppsala.
Vi kommer att få njuta av klassisk jazz i New Orleans-stil.

Arrangör: Föreningen Leufsta & Cahmanorgelns Vänner

Biljetter:
Pris: 220 kronor, med UNT+ eller medlemskap i föreningen 180 kronor.
Boka biljett här eller köp/boka på Turistbyrån, 0294-310 70, info@leufsta.se, eller i kyrkan 1 timme före konserten. Onumrerade platser.

HOT SOUNDS OF NEW ORLEANS
Program:
1. Flee as a bird to the mountain
2. Oh, didn´t he ramble
3. Careless love
4. My gal sal
5. Mr Jelly Lord
6. High society rag
7. Just a closer walk with thee
8. S:t James infirmary
9. That´s a plenty

Paus med kaffeservering

10. Bourbon Street Parade
11. Gloryland
12. Grandpa’s spells
13. Tishomingo blues
14. Georgia cabin
15. Struttin with some barbeque
16. Basin Street blues
17. Carolina shout
18. Honky Tonky train blues
19. Just a closer walk with thee

ANTTI SARPILA –
klarinett, piano, komposition, arrangemang
Antti är en av de få internationellt riktigt kända jazzmusikerna från Finland. Han gjorde sina första lärospån som musiker hos sin far Kari, som var en av initiativtagarna till Pori Jazz Festival, fortfarande en av de största i Europa. Det var också där Antti först lärde känna de stora inom internationell jazz. En av hans förebilder var Bob Wilber, som hade spelat med legendariske Sidney Bichet under 40-talet. Detta musikaliska arv har lett Antti till sin fäbless och respekt för klassisk jazz. Han strävar efter att förena influenserna från de stora mästarna (läs: Louis Armstrong, Charlie Parker) med sin egen personliga stil.
Listan på alla storheter i världen som Antti har spelat med är lång och får inte plats här… Samma gäller de fina priser han har fått. Antti har förstås ett eget band, The Antti Sar-pila Swing Band. Av intresse för svensk publik är att han via ett möte med den bortgångne vibrafonisten Lars Erstrand, kom att ingå i den framgångsrika Swedish Swing Society tillsammans med just Ulf Johansson Werre och Björn Sjödin.
Antti Sarpila framträder reguljärt i Moskva med programmen Swinging the Opera och Swinging the Ballet, där han visar att klassisk musik kan smälta samman med jazz.

ULF JOHANSSON WERRE –
piano, trombon, sång, orgel, komposition, arrangemang
Ulf är född i Lövånger i Västerbotten 1956 och blev antagen som en av sex till den första jazzkursen vid Kungliga Musikhögskolan i Sthlm där han tog examen 1981.
Ulf var trombonesolist i Gugge Hedrenius BBB under 80-talet och trombonist i Radiojazzgruppen samt Sveriges Radios Storband. Han är sedan dess verksam som orkesterledare och solist i nationella och internationella sammanhang, samarbetar med svensk och internationell jazz-elit och är konstnärlig ledare för Uppsala University Jazz Orchestra sedan 2004. Bland utmärkelserna märks Musi-kens Hus Vänners Hedersstipendium 2006, Torgny Se-gerstedts Kulturstipendium och Uppsala kommuns Hedersstipendium 2012.
”Elegans och glamour” är rubriken på Ulf Gustavssons senaste recension i UNT där Ulf presenteras som en por-talfigur för spontant och äkta musikskapande och har av kritiker i Sverige och internationellt fått omdömet världs-klass för såväl sitt piano- som trombonespel – ”It´s not often You meet a worldclass trombonist and pianist in one and the same person” (trombonekollegan Phil Wilson).
Ulf JW rör sig fritt i olika genrer och älskar och respekte-rar allt från New Orleans till modern crossover samt inkorporerar även bearbetningar av klassisk musik i sina konserter.