Elin Rombo i Lövstabruk 25 maj!

konsert_25maj_elin_rombo

lördagen den 25 maj kl 15

TACK FÖR EN FANTASTISK OCH VÄLBESÖKT KONSERT
I LÖVSTABRUKS KYRKA!

Hovsångerskan Elin Rombo
och Gruppen Rebaroque

med Maria Lindal, violin, konsertmästare och musikalisk ledare,
Elias Gammelgård, violin, Daniel Holst, cello, Jonas Dominique, bas,
Peter Lönnerberg, orgel

En releasekonsert för CD:n The Musical Treasures of Leufsta Bruk III
Biljettförsäljning nedan!

Föreningen har i flera år samarbetat med hovsångerskan Elin Rombo. Planerna på en Musical Treasures of Leufsta Bruk III växte fram, denna gång med vokala förtecken. Elin studerade notskatten från 1700-talet noga, med hjälp av den musikansvariga bibliotekarien på Carolina Rediviva. Vi kontaktade det välrenommerade skivbolaget BIS och frågade om de ville vara med också denna gång. Det ville de.

Inspelningen gjordes förra våren i Lövstabruks kyrka med Elin Rombo och konsertmästare Maria Lindal med gruppen Rebaroque. Resultatet blev en CD och ett mycket intressant texthäfte om musiklivet på Leufsta Bruk, författat av Erik Hamberg och Kia Hedell.

Efter konserten presenteras och säljs CD:n The Musical Treasures of Leufsta Bruk III
i Orangeriet, varvid tillfälle ges att träffa de medverkande. Förfriskningar serveras. Möjlighet ges att också inhandla föreningens tidigare högklassiga produktion av böcker och CD-skivor. CD:n, BIS 2354, kan spelas på stereo (CD och SACD) liksom i 5.0 Surround Sound.

The Musical Treasures of Leufsta Bruk III tillägnas minnet av Allan Lundvall. Inspelningen har möjliggjorts genom bidrag från Uppsala Universitet, Kjell och Märta Beijers Stiftelse och Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur. Dessutom har flera medlemmar i föreningen lämnat generösa bidrag till projektet.

Läs mer om CD:n här – beställ gärna!