Orgelkonsert med deltagare i Master Classes 11 augusti – Cahmandag 2 2019

CAHMANDAGARNA 2019 – dag 2
Söndag 11 augusti kl 15
Lövstabruks Kyrka

Elevkonsert med deltagare i Master Classes
ledda av
Mathias Kjellgren och Enrico Viccardi, Parma, Italien

Varmt välkomna till Cahmandagarnas andra orgelkonsert med deltagare från den masterclass som har hållits i Leufstabruk och Österlövsta mellan den 7 och 11 augusti.
Program meddelas senare vid konserten.

Entré: 190 kronor
Föreningens medlemmar: kr 150:-.
Ungdomar under 18 år: 75:-.
Barn under 12 år gratis.

Biljetter: 
Kulturbiljetter – ej medlemsbiljetter (länk öppnas i ny flik)
Turistbyrån i Lövstabruk, 0294-310 70
eller i kyrkan 1 timme före konserten

Onumrerade platser.

Mathias Kjellgren föddes 1973 i Stockholm där han vid Kungliga Musikhögskolan avlagt såväl kyrkomusiker- som solistdiplomexamina. Därefter följde studier utomlands för bl a professor Jean Boyer och framförallt för professor Montserrat Torrent.

Mellan åren 1997 och 2017 var Mathias verksam som organist i S:ta Maria Magdalena kyrka i Stockholm och är sedan 2017 organist i S:ta Maria kyrkan i Sigtuna.
Han undervisar i solistiskt orgelspel samt orgelmetodik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är även verksam som orgellärare vid Lilla akademiens gymnasium och pre-college. Han bedriver sedan länge en mycket omfattande konsertverksamhet med konserter överallt i Europa och USA och har tilldelats ett flertal priser genom åren.

Enrico Viccardi är född i Italien 1961. Han utbildade sig i orgelspel och komposition och diplomerades vid konservatoriet i Piacenza. Han studerade vidare vid Musikhögskolan i Wien och har därefter deltagit i ett stort antal master classes för berömda pedagoger, bl a för L F Tagliavini vid Italienska Musikaliska Akademien för Orgelspel i Pistoia.

Enrico Viccardis konsertverksamhet, med särskilt intresse för historiska instrument, har fört honom runt jorden. Då han är en av de allra främsta i sin genre, framträder han på alla prestigefyllda festivaler, som till exempel i Milano, Venedig, Pistoia, Genua, Neapel, Cannes, Montpellier, Granada, Barcelona, Andorra, Lissabon, Vatikanstaten, London, Malmö, Berlin och Hamburg. Han har också framträtt med många framstående dirigenter och orkestrar i flera länder och han ger master classes runt hela Europa.